2017 Katılımcıları
Büşra Hande Açıkgöz, İstanbul

Büşra Hande Açıkgöz, İstanbul

İKSV Muhasebe Asistanı

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Büşra 3 yıl boyunca TOG Vakfı gönüllüsü olarak aktif olarak koordinasyon ekibinde çalıştı. Uzmanlık alanında deneyim kazanmak ve sivil topluma katkı sağlamak isteyen Büşra çalışmalarına devam etmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Büşra, Tohum Otizm Vakfı'nda Gönüllü Koordinasyon Sorumlusu olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Buket Akpınar, Kırşehir

Buket Akpınar, Kırşehir

Özel Olimpiyatlar Türkiye İletişim ve Kaynak Sorumlusu

Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Buket, gönüllü eğitmen olarak çeşitli eğitim projelerine ve mülteci istihdamı üzerine UNCHR’den eğitimlere katıldı. Buket sivil alanda deneyim kazanmak ve sivil toplum çalışmalarına devam etmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Buket, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda Bireysel Kaynak Geliştirme ve İletişim Uzmanı olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Kübra Aydın, İstanbul

Kübra Aydın, İstanbul

Yuva Derneği İletişim Asistanı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Kübra TEGV’ in eğitim programlarında gönüllü olacak çalıştı. Hayata ve çalışmaya dair yeni şeyler öğrenmek, yeni insanlarla tanışmak isteyen Kübra, STK’larda ve proje geliştirme ve yönetimi alanında deneyim kazanmak istiyor. İlk Fırsat kapsamında Yuva Derneği'nde İletişim Asistanı olarak görevini tamamlayan Kübra, Lobby İletişim ve Etkinlik Danışmanlığı'nda Raporlama Uzmanı olarak çalışmaya başladı. 

Görev Tanımı



Fatma Çevik, İstanbul

Fatma Çevik, İstanbul

Tohum Otizm Vakfı Sponsorluk ve Kaynak Geliştirme Sorumlusu

Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Fatma PWC’de gönüllü olarak muhasebe alanında staj yaptı. Sivil toplum çalışmaları konusunda deneyim kazanmak ve sivil topluma katkı sağlamak isteyen Fatma kaynak geliştirme alanında kariyerine devam etmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlamayan Fatma, Tohum Otizm Vakfı'nda İletişim ve Kaynak Sorumlusu olarak çalıştı ve University of the West of Scotland- MBA'den mezun oldu, şimdilerde Mazars'ta Vergi Asistanı olarak çalışma hayatına devam ediyor.

Görev Tanımı



Ceren Erdem, İstanbul

Ceren Erdem, İstanbul

TOG Kaynak Geliştirme ve İletişim Asistanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Ceren TOG Biga topluluğunda koordinatör olarak çalıştı. Deneyim kazanmak ve eğitimlerle kendini geliştirmek isteyen Ceren STK’larda çalışmak ve bu alanda deneyim sahibi olmak istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Ceren, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda Kurumsal Kaynak Geliştirme ve İletişim Uzmanı olarak görevine devam ediyor.

Görev Tanımı



Aysel Genç, İstanbul

Aysel Genç, İstanbul

AÇEV Mali ve İdari İşler Uzman Yardımcısı

Ordu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Aysel daha önce gönüllü olarak çalışmalarda bulundu, çocuk esirgeme yurtlarına giderek çocuklarla iletişim kurdu. Gönüllü olarak çalıştığı sivil alanda bu kez profesyonel olarak çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen Aysel, üniversiteden yeni mezun gençlere bu fırsatın sunulmasın bir umut ışığı olduğunu düşünüyor. İlk Fırsat kapsamında AÇEV Mali ve İdari İşler Uzman Yardımcısı olarak görevini tamamlayan Aysel, 2018 itibarıyla EY Denetim Asistanı olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Ümran Gündüz Yıldırım, Tekirdağ

Ümran Gündüz Yıldırım, Tekirdağ

PERYÖN Mali ve İdari İşler Asistanı

Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Ümran LÖSEV üyesi olarak gönüllü çalışmalara katıldı. Deneyim ve referans kazanmak isteyen Ümran sivil toplum alanında çalışmaya devam etmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Ümran, PERYÖN Kongre ve Etkinlikler Uzmanı olarak çalıştıktan sonra Sabancı DX'te  İnsan Kaynakları Yönetimi Çözümleri Destek Uzmanı olarak çalışmaya devam ediyor.

Görev Tanımı



Abdülkerim Güney, İstanbul

Abdülkerim Güney, İstanbul

TOG Muhasebe ve İdari İşler Sorumlusu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Abdülkerim üniversitede mehteran takımını kuruluşunda çalıştı ve takımın başı olarak görev aldı. Muhasebe ve finans alanında deneyim kazanmak ve kendini geliştirmek isteyen Abdülkerim başarılı bir mali müşavir olmak istiyor. İlk Fırsat kapsamında TOG Mali ve İdari İşler Sorumlusu olarak görevini tamamlayan Abdülkerim, EY Denetim Asistanı olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Yiğit Gürbüz, Manisa

Yiğit Gürbüz, Manisa

AÇEV Kurumsal İletişim Sorumlusu

Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan Yiğit öğrenciyken hazırladığı proje ile kurumsal iletişim ve sosyal medya alanında 27. Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'nda Halkla İlişkiler/ Kurumsal İletişim kategorisinde ''DİYAÇEV'' adlı proje ile ikincilik ödülü, 2016 TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmasında Yeni Medya Yayıncılığı/ Sosyal Medya Projesi kategorisinde ''Sağlık Olsun'' adlı proje ile birincilik ödülü, 28. Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler yarışmasında İnternet Yayıncılığı dalı/ Sosyal Medya Projesi kategorisinde ''Annelerin İçinde İyilik Var'' üçüncülük ödülü aldı. Eğitimi boyunca okulda bulunan proje ofisinde grafik-tasarım alanında birçok çalışmaya katılmış olan Yiğit, ilk fırsatını en iyi şekilde değerlendirerek deneyim kazanmak istiyor.İlk Fırsat'ı tamamlayan Yiğit, Coşkunöz Holding'te Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Simge Koca, İstanbul

Simge Koca, İstanbul

Darüşşafaka İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı

Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Simge TOG’un gönüllü çalışmalarına katıldı. İnsan kaynakları alanında ilerlemek istediği için sertifika programları tamamladı ve sivil alanda deneyim kazanmak istiyor. Simge, son olarak Çelik Motor İnsan Kaynakları Destek Temsilcisi olarak çalıştı.

Görev Tanımı



Pınar Kıy, Samsun

Pınar Kıy, Samsun

AYDER Fon ve Kaynak Geliştirme Sorumlusu

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden mezun olan Pınar, kadınlar, romanlar ve dezavantajlı bireylerle çalışmalar gerçekleştirdi. Sivil toplum alanında kaynak ve fon çalışmalarında deneyim kazanmak isteyen Pınar bu alanda kariyerini geliştirmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Pınar, Ferrero'da Sosyal Uzman olarak çalıştıktan sonra UNICEF- Kilis Gap Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi'nde Psiko-Sosyal Destek Kolaylaştırıcısı olarak çalışma hayatına devam ediyor.

Görev Tanımı



İpek Kızılcıklı, İstanbul

İpek Kızılcıklı, İstanbul

TEMA İletişim Sorumlusu

Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan İpek eğitim alanıyla ilgili olarak kendini geliştirmek adına birçok staj yaptı. Daha önce TEMA için gönüllü çalışmalara katılmış olan İpek deneyim kazanmak ve kişisel gelişim etkinlikleriyle kendini güçlendirmek istiyor.İpek, Altınbaş Üniversitesi Kurumsal İletişin Uzman Yardımcısı olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Hüseyin Recepoğlu, Antalya

Hüseyin Recepoğlu, Antalya

Hayata Destek Derneği İletişim ve Kaynak Geliştirme Asistanı

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü mezunu olan Hüseyin bugüne kadar ayrımcılık, kuşaklar arası iletişim üzerine; yaşlılar, LGBTİ+ bireyler ve gençlerle çalışmalar gerçekleştirdi. Gelişmeye devam edip profesyonel olarak sivil toplumun bir parçası olmaya devam etmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Hüseyin, Deniz Temiz Derneği'nde (TURMEPA) Gönüllü ve Gönüllü Projeleri Koordinatörü olarak çalışma hayatına devam ediyor.

Görev Tanımı



Gökhan Saltan, İstanbul

Gökhan Saltan, İstanbul

TEV İnsan Kaynakları Sorumlusu

Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Gökhan üniversite döneminde Girişimcilik Kulübü’nde aktif olarak yer alarak çocuk evinde kalan çocuklara destek oldu. Deneyim kazanmak ve kendini geliştirmek isteyen Gökhan kariyerine insan kaynakları alanında devam etmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Gökhan, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nde İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalıştıktan sonra Aktek'te İnsan Kaynakları Uzman Yardımcı olarak görev alıyor.

Görev Tanımı



Sümeyra Sarıoğlu, Sakarya

Sümeyra Sarıoğlu, Sakarya

Tohum Otizm Vakfı Bilgi Teknolojileri Sorumlusu

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu olan Sümeyra farklı stajlar yaparak kendini geliştirmeye çalıştı. Çevre edinmek ve deneyim kazanmanın önemli olduğunu düşünen Sümeyra eğitim hayatında edindiği bilgileri hayata geçirerek kendini geliştirmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Sümeyra, Tohum Otizm Vakfı Bilgi Teknolojileri Sorumlusu olarak görevine devam ediyor. 

Görev Tanımı



Gülüşan Serin, Ordu

Gülüşan Serin, Ordu

TEV Muhasebe Sorumlusu

Süleyman Demirel Üniversitesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü’nden mezun olan Gülüşan lise öğreniminde okul birinciliğinin yanında, muhasebe alanında arkadaşları ile hazırladığı proje ile Ordu’da ikincilik ödülü aldı. Muhasebe alanında deneyim kazanmak ve bu alanda çalışmaya devam etmek isteyen Gülüşan İlk Fırsat’ın kendisine hem deneyim hem de kişisel gelişim olanakları sunacağını düşünüyor. İlk Fırsat kapsamında TEV Muhasebe Sorumlusu olarak görevini tamamlayan Gülüşan, EY Denetim Asistanı olarak çalışmaya başladı.Şu anda ise Mazars'ta Kıdemli Denetçi olarak iş hayatını sürdürüyor.

Görev Tanımı



Kader Tosun, İstanbul

Kader Tosun, İstanbul

TEV Bilgi İşlem Sorumlusu

Bartın Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nden mezun olan Kader 3 farklı kurumda stajlar yaparak kendini geliştirdi. Üniversite hayatı boyunca bilişim ve kişisel gelişim alanlarında sertifika programlarına katıldı. Otomasyon ve Uzman Sistemler projelerinde görev alan Kader, ERP alanında kendini geliştirmek ve deneyim kazanmak, sonraki zamanda İş Analistliği alanında uzmanlaşmak istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Kader, Boyner'de İş Analisti olarak çalıştıktan sonra Doğuş Teknoloji'de Kıdemli İş Analisti olarak olarak çalışmaya devam ediyor.

Görev Tanımı



Betül Tütüncü, İstanbul

Betül Tütüncü, İstanbul

Tohum Otizm Vakfı İnsan Kaynakları Sorumlusu

Kocaeli Üniversitesi Dış Ticaret Yüksek Okulu mezunu olan Betül insan kaynakları sertifika programını tamamladı ve sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü çalışmalarda yaşlılar ve çocuklarla çalıştı. İnsan ilişkileri ve insan odaklı bir kariyer yapmak isteyen Betül bu nedenle insan kaynakları alanında uzmanlaşmak istiyor.Son olarak Sabancı DX'te İnsan Kaynakları Yönetimi Çözümleri Destek Uzmanı olarak çalıştı.Mart 2020 itibariyle GIZIA'da İnsan Kaynakları Asistanı olarak çalışmaya devam ediyor.

Görev Tanımı



Aşkın Vatansever, İstanbul

Aşkın Vatansever, İstanbul

Darüşşafaka Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı

Süleyman Demirel Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Aşkın, farklı kurumlarda staj yaparak kendini geliştirdi. TEGV’in farklı projelerinde gönüllülük yaptı ve YGA Zirvesi’ne katıldı. Gönüllülük deneyimi sayesinde sivil topluma ilgi duymaya başlayan Aşkın sivil toplum çalışmalarını daha yakından deneyimlemek için bu alanda çalışmak istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Aşkın, Trendyol'da Kategori Asistanı olarak çalıştıktan sonra Teknasyo'da Ürün ve Tedarik uzmanı olarak görev alıyor.

Görev Tanımı



Kevser Yiğit, Hatay

Kevser Yiğit, Hatay

Darüşşafaka İdari İşler Uzman Yardımcısı

Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Kevser Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda 2 yıl boyunca aktif gönüllü olarak çalıştı. Sivil toplum alanında çalışmaya devam etmek isteyen Kevser İlk Fırsat’ın sunduğu iş deneyimi ve kişisel gelişim olanaklarının kendisine yararlı olacağını düşünüyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Kevser, Sanko Holding'de İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. Mart 2020 itibariyle Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nde Bölge İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak çalışmaya devam ediyor.

Görev Tanımı