2016 Katılımcıları
Pelin Ak, İstanbul

Pelin Ak, İstanbul

TEV Bağış Kabul Sorumlusu

Pamukkale Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Pelin eğitim hayatı boyunca sosyal faaliyetlerde bulundu, halk oyunları ekibine katıldı, engelliler ile ilgili çalışma düzenledi. Kariyerini İK alanında ilerletmek isteyen Pelin üçüncü sınıf sonunda Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nde bir ay süreyle zorunlu olmayan staj yaptı. İlk Fırsat'ı tamamlayan Pelin, PwC Turkey'de İş Geliştirme Departmanı'nda Uzman olarak çalıştı. 2018'de PwC Turkey'den ayrılan Pelin,  Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Biriminde Proje Operasyon Sorumlusu olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Gül Aydın, İstanbul

Gül Aydın, İstanbul

Darüşşafaka Proje Yönetim Ofisi Uzman Yardımcısı

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 2015 yılında bölüm birincisi olarak mezun olan Gül, üniversiteden %10 başarı bursu ve Ahmet Nezahat Keleşoğlu Vakfı Bursu aldı. Büyük bir yayın grubunda ve Yıldız Teknik Üniversitesi Ar-ge Birimi’nde staj yapan Gül, danışman hocası eşliğinde bir yazılım projesi gerçekleştirdi ve büyük veri üzerine bir proje yaptı, veri kalitesini geliştirerek yıllık-aylık kar ve ciroyu gösteren bir yazılım oluşturdu, eğitim hayatı sırasında yazılım konusunda uzaktan danışmanlık yaptı. İlk Fırsat'ı tamamlayan Gül, Data Market'te Proje ve Servis Yönetimi Uzman Yardımcısı olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Cihan Cangir, İstanbul

Cihan Cangir, İstanbul

Hayata Destek İnsan Kaynakları Asistanı

Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden 2015 yılındamezun olan Cihan, eğitimi boyunca Devlet Bursu aldı. TEGV ve TOG’da gönüllülük yapan Cihan, Köy çocukları için yapılan projelerde çalıştı, çocuklara masa tenisi eğitmenliği yaptı ve arkadaşlarıyla beraber Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Pembe Ev Projesi’ne destek olup resim-iş eğitimi derslerine katıldı. Eğitimi sırasında insan kaynakları alanında staj yapan Cihan, kariyerine bu yönde devam etmek istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Cihan, Hayata Destek Derneği'nde Satın Alma Sorumlusu olarak görevine devam ettikten sonra şu an Tedarik Zinciri Sorumlusu olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Mustafa Erik, Batman

Mustafa Erik, Batman

TEGV Ateş Böceği Birimi Yöneticisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Mustafa, çocukluğunda Batman’da TEGV’in eğitim hizmetlerinden yararlandı ve Van’da okurken TEGV gönüllüsü oldu. Mustafa ayrıca drama atölyesi, Düşler Atölyesi, İyi Yaşam Enerjini Keşfet, İyi Yaşam Benim Maceram ve temel gönüllü eğitimlerinde yardımcı eğitmenlik yaptı, bunun ardından çocuklara eğitmen olarak destek verdi ve çocuklar için basketbol eğitmenliği yaptı. İlk Fırsat'ı tamamlayan Mustafa, TEGV'de Ateş Böceği Birimi Yöneticisi olarak görevini tamamladı ve Öğrenim Birimi Yöneticisi olarak çalışma hayatına devam ediyor.

*Ateş Böceği TEGV’in gezici eğitim programıdır. Tırlar il içinde veya farklı illeri gezerek, çocuklara okul sonrası programlar sunuyor.

Görev Tanımı



Oya Güzel, Kütahya

Oya Güzel, Kütahya

AYDER İletişim Sorumlusu

Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Oya, çeşitli özel sektör kuruluşlarında staj yaptı ve yarı zamanlı olarak çalışmalara katıldı. TEGV, LÖSEV ve TEMA da gönüllü çalışmalara katılan Oya, ayrıca KOSGEB girişimcilik belgesi aldı, okulda eğitimler, seminerler ve etkinlikler düzenledi. Bu etkinlikleri yapmak için kaynak araştırmada ve proje yazma ekibinde bulundu. Lise ve üniversite hayatı boyunca Türk Sanat Müziği korosunda ve halk oyunları ekibinde yer alan Oya bu alanda çeşitli turnuvalara da katıldı. İlk Fırsat'ı tamamlayan Oya, AYDER'de İletişim Sorumlusu olarak çalıştıktan sonra Çöpüne Sahip Çık Vakfı'nda Projeler Sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Görev Tanımı



Ayşe İsmigüzel, İstanbul

Ayşe İsmigüzel, İstanbul

Darüşşafaka İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı

Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Ayşe, Kanada’ ya giderek dil öğrendi, 3.sınıfta Erasmus Programı’yla Polonya'ya sonraki yıl ise Sırbistan’a gitti ve orada bir projeye katıldı. Müzikle yakından ilgilenen ve TRT Korosu’nda da görev alan Ayşe bendir çalıyor ve bir ritim grubunda görev alıyor. Sosyal sorumluluğa ilgi duyan Ayşe Greenpeace için gönüllü çalışmalara katıldı. Lisede 3000 kişi arasından okula başkan yardımcısı olarak seçilmiş olan Ayşe okulun birçok sorununa ve istediklerine cevap verdi. İlk Fırsat kapsamında Darüşşafaka'da İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı olarak görevini tamamlayan Ayşe, Binder Seidman International'da (BDO) İnsan Kaynakları ve İdari İşler Asistanı olarak çalıştıktan sonra İnsan Kaynakları Uzman Yardımcılığı görevine getirildi.

Görev Tanımı



Melissa Ece Köpük, İstanbul

Melissa Ece Köpük, İstanbul

İKSV Sponsorluk Asistanı

Kocaeli Üniversitesi Resim Bölümü’nden 2014 yılında mezun olan Melissa, üniversitede sırasında okul başkanlığı yaptı ve Erasmus Programı kapsamında İtalya’ ya gitti, İtalyancasını ilerletti, konuk ressam olarak bir sergiye katıldı ve sanat haftası etkinlikleri düzenledi. Ressam olmanın yanında sanat etkinlikleri organizasyonu alanında kendini geliştirmek ve küratörlük yapmak isteyen Melissa, baskı resim, heykel, seminer ve sanat sempozyumları konularında akademik çeviriler yaptı. İlk Fırsat kapsamında İKSV'de Sponsorluk Asistanı olarak görevini tamamlayan Melissa, Sevil Dolmacı Sanat Danışmanlığı'nda Sergi Koordinatörü olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Gökçe Kutlu, Edirne

Gökçe Kutlu, Edirne

TEMA İdari İşler ve Satın Alma Sorumlusu

Trakya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Gökçe, arkadaşlarıyla birlikte Keşan Üniversiteli Düşünce Topluluğu’nu kurdu ve topluluk bünyesinde engelli çocukların eğitim gördüğü Yeni Trakya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’yle her ay düzenli etkinliklere katıldı. Özel Olimpiyatlar kapsamında gönüllü olarak faaliyetlerde bulunan Gökçe, ayrıca felsefe ve girişimcilik alanlarında okul topluluklarına katıldı, konferanslar ve seminerler gerçekleştirdi. İlk Fırsat'ı tamamlayan Gökçe, TEMA'da İdari İşler ve Satın Alma Sorumlusu olarak görevini tamamladı. Şu sıralarda Bidolubaski.com'da Tedarik Zinciri ve Fiyatlandırma Uzmanı olarak çalışma hayatına devam ediyor.

Görev Tanımı



Mehmet Öngül, İstanbul

Mehmet Öngül, İstanbul

TEMA Kaynak Geliştirme Sorumlusu

Gümüşhane Üniversitesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Mehmet, üniversite eğitimi sırasında TEV’den burs aldı. Üniversitede farklı birçok sosyal kulüpte faaliyet gösteren Mehmet, bu sırada yazları farklı sektörlerde stajlar yaptı. Gönüllü olarak UNICEF için çalışmalar yapan Mehmet ayrıca Genç Atılım Kulübü’nü kurdu, Sağlık Kulübü ve diğer sosyal kulüplerde görevler üstlendi. TEMA’nın daha etkin bir şekilde uluslararası arenada faaliyet gösterebileceğini düşünüyor ve bu konuda katkı sunmak istiyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Mehmet, TEMA'da Kaynak Geliştirme Sorumlusu olarak görevine devam ediyor.

Görev Tanımı



Duygu Özcan, Adana

Duygu Özcan, Adana

TEV İnsan Kaynakları Sorumlusu

Çukurova Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nden 2014 yılında mezun olan Duygu, Adana’da HiltonSA'da İnsan Kaynakları departmanında staj yaptı. İnsan kaynakları alanında kendini geliştirmek isteyen Duygu, bu amaçla bir eğitim programına katılarak sertifika aldı. Sosyal sorumluluk alanına önem veren Duygu EVS kapsamında Romanya’ya bulundu. Arkadaşlarıyla kurmuş olduğu Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği'nde 2010 yılından beri gönüllü etkinlik koordinatörlüğü yapıyor. Hastanelerde lösemili çocuklar için müzikli animasyon terapisi yapmakta olup huzurevlerinde yaşlılar için çalışmalar gerçekleştiriyor. İlk Fırsat'ı tamamlayan Duygu, Common Purpose Türkiye'de İdari İşler ve Program Yöneticisi olarak çalışıyor.

Görev Tanımı



Kübra Özdemir, Ankara

Kübra Özdemir, Ankara

Darüşşafaka Satın Alma Uzman Yardımcısı

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Kübra, Lindo, Avakoza ERP, SmartDraw programlarına iyi derecede; AutoCad, Visual Basic,C++, SQL SERVER, Promodel, SketchUp programlarına başlangıç seviyesinde hakim. KOSGEB eğitimlerine katılan Kübra, ayrıca bir yıl boyunca ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) eğitimlerine devam etti. Tezini e-ticaret konusunda gerçekleştiren Kübra’nın E-bakkal projesi Sanayi Bakanlığı’na gitti. Sakarya Teknokent’ te staj yapan Kübra, aynı zamanda okulda çeşitli eğitimlere, girişimcilik projelerine, dağcılık ve tırmanış ve salsa ile ilgili etkinliklere katıldı. İlk Fırsat kapsamında Darüşşafaka'da Satın Alma Uzman Yardımcısı olarak görevini tamamlayan Kübra, Topkapı Grubu'nda Operasyon Destek Uzmanı/Servis Mühendisi olarak çalıştıktan sonra Topkapı Endüstri'ye geçiş yaptı ve Servis Mühendisi olarak çalışma hayatına devam ediyor.

Görev Tanımı



Fehime Sürükli, Adana

Fehime Sürükli, Adana

TOG Muhasebe ve İdari İşler Sorumlusu

Çukurova Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden 2014 yılında mezun olan Fehime, Erasmus Programı kapsamında Almanya’ ya gitti ve Almanca öğrendi. Toplum Gönüllüleri Vakfı için kaynak bulma ve okul boyama gibi sosyal sorumluluk faaliyetlere gönüllü olarak katılan Fehime, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projelerinde de görev yaptı. Fehime ayrıca çeşitli seminer ve etkinliklere katılarak kendini geliştirmeye çalıştı. İlk Fırsat'ı tamamlayan Fehime, TOG'da Muhasebe ve İdari İşler Koordinatörü olarak çalıştıktan sonra Projeler Departmanı'na geçiş yaparak Finans ve Raporlama Koordinatörü olarak çalıştı. Şimdi ise Esas Holding Family Office Operasyon Uzmanı olarak çalışma hayatını sürdürüyor. 

Görev Tanımı



Savaş Türkoğlu, İstanbul

Savaş Türkoğlu, İstanbul

TEGV Ateş Böceği Birimi Yöneticisi

Kocaeli Üniversitesi Radyo Sinema TV Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Savaş, eğitimi sırasında Kocaeli Üniversitesi Dans Kulübü ve Kültür Sanat Kulübü üyesi olarak çeşitli çalışmalarda yer aldı. Yarı zamanlı olarak garsonluk ve satış danışmanlığı gibi işlerde çalışan Savaş, bu sırada UNİCEF, TEGV ve Uluslararası Af Örgütü’nde gönüllü çalışmalara katıldı, yazları farklı sektörlerde stajlar yaptı. Toplumsal sorumluluk dersi kapsamında engelli çocuklarla ilgili çalışmalar yapan Savaş, mezun olduktan sonra Dilruba Saatçi adlı tiyatro oyuncusunun Medea isimli tiyatro oyununda gönüllü stajyer asistanlık yaptı ve 1453 Fetih İstanbul filminin setinde görev aldı. Çalışma hayatına European Solidarity Corps for Youth (ESC4Y) için gönüllülük hizmetlerinde devam ediyor.

Görev Tanımı



Enes Yayla, İstanbul

Enes Yayla, İstanbul

İKSV Saha Operasyonları Asistanı

Kocaeli Üniversitesi Reklamcılık Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Enes, eğitim hayatı sırasında Genç TEMA kapsamında gönüllü çalışmaları katıldı, Kocaeli Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ve Kocaeli Kent Meclisi’nde aktif olarak görev aldı. Enes KariyerİST programında gönüllü olarak sosyal medya işlerini yürütüyor ve dijital medya üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. Analog makinalarla fotoğraf çekmeyi seven Enes, STK’larda ve eğitim kurumlarında dijital iletişim alanındaki uzmanlığıyla değer üretebileceği bir kariyer yapmak istiyor. İlk Fırsat kapsamında İKSV'de Saha Operasyonları Asistanı olarak görevini tamamlayan Enes, dijital pazarlama alanında kendi girişimi olan Salvo Digital'i hayata geçirdi. Şimdi ise Brand Studio'nun kurucusu olarak çalışma hayatını sürdürüyor.


Görev Tanımı



Büşra Yuka, Ankara

Büşra Yuka, Ankara

Genç Hayat Vakfı Proje Asistanı

Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2015 yılında mezun olan Büşra son sınıfta Erasmus Programı kapsamında Avrupa’da bulundu ve birçok ülkeyi ziyaret etti. Bitirme projesini Copras G matematiksel metoduyla alternatif enerji kaynaklarını karşılaştırma üzerine hazırladı. Büşra, ayrıca Young Guru Academy’de liderlik okuluna seçilerek oku-düşün-paylaş projesinde aktif olarak yer aldı ve bu projede biri görme engelli iki çocuk için takım arkadaşlarıyla birlikte burs bulma çalışmalarında bulundu. İlk Fırsat'ı tamamlayan Büşra, Genç Hayat Vakfı'nda Saha Sorumlusu olarak görevine devam etti.Şu anda Palex Geri Dönüşüm Çözümleri firmasında Operasyon Planlama Sorumlusu olarak çalışma hayatına devam ediyor.

Görev Tanımı